Zelf leren beleggen?

Iedereen heeft het wel eens meegemaakt of voorbij zien komen, een YouTube-, Facebook- of Instagram reclame waarin een jong persoon vertelt hoe die binnen afzienbare tijd stinkend rijk is geworden van investeren. Hierbij is de boodschap vaak: “als ik het kan, dan kan iedereen het”. Maar, is dit wel zo? Wij zijn het hier niet helemaal mee eens en denken dat het belangrijk is om je goed te verdiepen in beleggen. Daarom nemen we je in deze blog mee in het traditionele beleggen. Overweeg je om je geld te gaan investeren? Lees dan snel verder. 

Beleggen in aandelen

De meest bekende vorm van beleggen, aandelen. Door historisch lage spaarrentes gaan mensen op zoek naar andere manieren om hun vermogen te laten groeien. Op de beurs kun je aandelen van bedrijven kopen. Het voordeel van aandelen is dat je naast een stijging in de koers van het aandeel, ook kans maakt op dividenduitkering. Dit is een een stukje winstuitkering die sommige bedrijven periodiek uitkeren. Maar let op, dividend is nooit gegarandeerd. Geen winst is geen dividend. Dus pas ook hier mee op!

Beleggen in grondstoffen

Grondstoffen is een heel breed begrip. Binnen de investeringswereld hebben we het hierbij vaak over materialen zoals goud, zilver of olie. Doordat grondstoffen essentieel zijn kan het heel interessant zijn om hier geld in te investeren. Een grondstof als goud behoudt meestal wel een stabiele waarde. Echter zijn er veel andere grondstoffen waar grote risico’s aan kleven. Denk hierbij eens aan olie. Olie lijkt een essentiële grondstof en dus interessant om in te investeren. Maar wat gebeurd er als we binnenkort allemaal elektrisch rijden? Of als we zelfs op waterstof gaan rijden? Of denk eens aan de risico’s door politieke onrust. Veel olie komt bijvoorbeeld uit het Midden-Oosten. Wat gebeurd er met je investering in olie als er een conflict ontstaat tussen Europa en het Midden-Oosten bijvoorbeeld. Let hier bij het investeren in grondstoffen dus altijd goed op!

Boeken over beleggen

Ben je door het lezen van deze blog geïnteresseerd geraakt in beleggen, maar heb je ook nog twijfels over beleggen? Dat vinden we begrijpelijk. Meerdere sites op het internet geven je gratis de ‘gouden tips’. Echter kan het veel waardevoller zijn om eens boeken over beleggen te gaan lezen. Een partij als InvestKing biedt op haar website meerdere gratis e-books aan om je te verdiepen in het investeren van geld. Dus in plaats van het wachten op de ‘gouden tip’, ga er zelf naar op zoek nadat je je verdiept hebt ik boeken over beleggen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.