Contentmigratie in WordPress: Hoe werkt de overdracht?
WordPress gebruikt een XML-bestand wanneer het gegevens exporteert. Dit bestand bevat de informatie die de nieuwe website nodig heeft om de inhoud te vinden die u wilt verplaatsen. In wezen is het alsof de nieuwe site rechtstreeks gegevens van de oude site opvraagt. Hoe werkt dit nu met contentmigratie?
De overdracht gebeurt via internet. U slaat eigenlijk niet veel inhoud op in het exportbestand. Hoewel sommige informatie beschikbaar is in de XML, zal de meeste ervan rechtstreeks van de ene site naar de andere worden gekopieerd. Daarom is de XML qua bestandsgrootte aanzienlijk kleiner dan de inhoud als geheel.
Inhoud van andere blogtypen verplaatsen
Zoals je kunt zien in het scherm Importeren, kun je inhoud van een paar verschillende blogtypen toevoegen. U kunt gegevens importeren uit Blogger, berichten toevoegen vanuit een RSS-feed, advertentieberichten en afbeeldingen van Tumblr en meer.
Elk van deze heeft zijn eigen methoden voor importeren en exporteren. Vergeet niet om de importeur te installeren voor het juiste platform waarvan u zich verplaatst. De WordPress-importeur werkt bijvoorbeeld duidelijk niet goed met het geƫxporteerde Blogger-bestand.
Hoe zit het met importeren vanuit andere blogformaten?
Het internet staat vol met beheersystemen voor blogs. Zoals u kunt zien in de importlijst, zijn toepassingen zoals Joomla niet beschikbaar. Wat als u een van deze systemen gebruikt en de inhoud naar WordPress wilt verplaatsen?
In dit geval moet u een plug-in installeren. De meeste van de populaire en enkele impopulaire contentmanagementsystemen zijn vertegenwoordigd in het gebied WordPress Plugins. Misschien is de beste methode om de naam van het platform in te voeren gevolgd door “importeur” in het zoekveld bij het toevoegen van plug-ins.
Omdat WordPress zo populair is, heb je veel plug-ins beschikbaar om van andere systemen te verplaatsen. Het duurde bijvoorbeeld niet lang voordat ik importeurs vond voor zowel Joomla als Drupal, twee contentmanagementsystemen die semi-populair zijn.