Marketing online

Op het internet zijn er miljarden mensen te vinden dagelijks. Allemaal komen ze advertenties tegen en vrijwel allemaal krijgen ze deze gepersonaliseerd aangeboden. Online marketing is een hele grote wereld, die ook nog eens best ingewikkeld kan worden en waarin veel geld om gaat.

Google

Een hele grote tech reus is natuurlijk Google. Iedereen kent het wel en misschien ben je wel via Google op de website gekomen waar je dit artikeltje hebt gevonden. Google is in het bezit van een heel aantal grote platforms. De belangrijksten zijn toch wel zoekmachine Google en videoplatform YouTube, maar ze zijn natuurlijk ook bekend van sites als Gmail en Google Maps, of hun eigen browser: Google Chrome. Google verdient erg veel van hun geld aan advertenties. Op YouTube bijvoorbeeld maken ze gebruik van ingewikkelde code om te achterhalen wat jij als gebruiker interessant vindt. Op die manier raden ze je niet alleen video’s aan waardoor zij denken dat je langer op hun platform zal blijven, maar geven ze je ook reclames die ze denken dat je interessant zal vinden. Zo kunnen zij effectiever reclame maken en kunnen ze daar dus meer geld voor vragen bij adverteerders. 

Reclame in zoekmachines

Op hun zoekmachine platform maakt Google ook reclame. Het is hier makkelijk om gericht reclame te maken, aangezien mensen al op zoek zijn naar iets, wat ze in Google in voeren. Typ jij bijvoorbeeld in: auto kopen, dan zullen de eerste paar resultaten op Google advertenties zijn voor auto winkels in de buurt. Deze winkels hebben Google hiervoor betaald en zullen altijd bovenaan komen. Pas na die reclames komen de echte resultaten, welke puur en alleen gebaseerd zijn op de algoritmes van Google om jou de beste zoekresultaten te geven (hoewel dat ook weer voor iedereen anders is door ingewikkelde algoritmes).

Linkbuilding

Een minder opvallende vorm van reclame op Google is linkbuilding nederland. Hierbij wordt de zoekmachine beïnvloed op zo’n manier dat sommige sites met bepaalde zoekwoorden makkelijker bovenaan komen. Dit soort internet marketing delft werkt door het plaatsen van allerlei artikeltjes op websites die al een hoge positie hebben binnen Google. In die artikelen staan dan vervolgens zoekopdrachten, welke door linken naar de website die hogerop moet komen. Op die manier kan je een website als het ware op sleeptouw nemen en zo hogerop laten komen binnen zoekmachines als Google, Bing, of DuckDuckGo. Op die manier kan je de hoeveelheid verkeer naar je website flink vergroten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.