Search for:
Marketing online

Op het internet zijn er miljarden mensen te vinden dagelijks. Allemaal komen ze advertenties tegen en vrijwel allemaal krijgen ze deze gepersonaliseerd aangeboden. Online marketing is een hele grote wereld, die ook nog eens best ingewikkeld kan worden en waarin veel geld om gaat.

Google

Een hele grote tech reus is natuurlijk Google. Iedereen kent het wel en misschien ben je wel via Google op de website gekomen waar je dit artikeltje hebt gevonden. Google is in het bezit van een heel aantal grote platforms. De belangrijksten zijn toch wel zoekmachine Google en videoplatform YouTube, maar ze zijn natuurlijk ook bekend van sites als Gmail en Google Maps, of hun eigen browser: Google Chrome. Google verdient erg veel van hun geld aan advertenties. Op YouTube bijvoorbeeld maken ze gebruik van ingewikkelde code om te achterhalen wat jij als gebruiker interessant vindt. Op die manier raden ze je niet alleen video’s aan waardoor zij denken dat je langer op hun platform zal blijven, maar geven ze je ook reclames die ze denken dat je interessant zal vinden. Zo kunnen zij effectiever reclame maken en kunnen ze daar dus meer geld voor vragen bij adverteerders. 

Reclame in zoekmachines

Op hun zoekmachine platform maakt Google ook reclame. Het is hier makkelijk om gericht reclame te maken, aangezien mensen al op zoek zijn naar iets, wat ze in Google in voeren. Typ jij bijvoorbeeld in: auto kopen, dan zullen de eerste paar resultaten op Google advertenties zijn voor auto winkels in de buurt. Deze winkels hebben Google hiervoor betaald en zullen altijd bovenaan komen. Pas na die reclames komen de echte resultaten, welke puur en alleen gebaseerd zijn op de algoritmes van Google om jou de beste zoekresultaten te geven (hoewel dat ook weer voor iedereen anders is door ingewikkelde algoritmes).

Linkbuilding

Een minder opvallende vorm van reclame op Google is linkbuilding nederland. Hierbij wordt de zoekmachine beïnvloed op zo’n manier dat sommige sites met bepaalde zoekwoorden makkelijker bovenaan komen. Dit soort internet marketing delft werkt door het plaatsen van allerlei artikeltjes op websites die al een hoge positie hebben binnen Google. In die artikelen staan dan vervolgens zoekopdrachten, welke door linken naar de website die hogerop moet komen. Op die manier kan je een website als het ware op sleeptouw nemen en zo hogerop laten komen binnen zoekmachines als Google, Bing, of DuckDuckGo. Op die manier kan je de hoeveelheid verkeer naar je website flink vergroten.

Zelf leren beleggen?

Iedereen heeft het wel eens meegemaakt of voorbij zien komen, een YouTube-, Facebook- of Instagram reclame waarin een jong persoon vertelt hoe die binnen afzienbare tijd stinkend rijk is geworden van investeren. Hierbij is de boodschap vaak: “als ik het kan, dan kan iedereen het”. Maar, is dit wel zo? Wij zijn het hier niet helemaal mee eens en denken dat het belangrijk is om je goed te verdiepen in beleggen. Daarom nemen we je in deze blog mee in het traditionele beleggen. Overweeg je om je geld te gaan investeren? Lees dan snel verder. 

Beleggen in aandelen

De meest bekende vorm van beleggen, aandelen. Door historisch lage spaarrentes gaan mensen op zoek naar andere manieren om hun vermogen te laten groeien. Op de beurs kun je aandelen van bedrijven kopen. Het voordeel van aandelen is dat je naast een stijging in de koers van het aandeel, ook kans maakt op dividenduitkering. Dit is een een stukje winstuitkering die sommige bedrijven periodiek uitkeren. Maar let op, dividend is nooit gegarandeerd. Geen winst is geen dividend. Dus pas ook hier mee op!

Beleggen in grondstoffen

Grondstoffen is een heel breed begrip. Binnen de investeringswereld hebben we het hierbij vaak over materialen zoals goud, zilver of olie. Doordat grondstoffen essentieel zijn kan het heel interessant zijn om hier geld in te investeren. Een grondstof als goud behoudt meestal wel een stabiele waarde. Echter zijn er veel andere grondstoffen waar grote risico’s aan kleven. Denk hierbij eens aan olie. Olie lijkt een essentiële grondstof en dus interessant om in te investeren. Maar wat gebeurd er als we binnenkort allemaal elektrisch rijden? Of als we zelfs op waterstof gaan rijden? Of denk eens aan de risico’s door politieke onrust. Veel olie komt bijvoorbeeld uit het Midden-Oosten. Wat gebeurd er met je investering in olie als er een conflict ontstaat tussen Europa en het Midden-Oosten bijvoorbeeld. Let hier bij het investeren in grondstoffen dus altijd goed op!

Boeken over beleggen

Ben je door het lezen van deze blog geïnteresseerd geraakt in beleggen, maar heb je ook nog twijfels over beleggen? Dat vinden we begrijpelijk. Meerdere sites op het internet geven je gratis de ‘gouden tips’. Echter kan het veel waardevoller zijn om eens boeken over beleggen te gaan lezen. Een partij als InvestKing biedt op haar website meerdere gratis e-books aan om je te verdiepen in het investeren van geld. Dus in plaats van het wachten op de ‘gouden tip’, ga er zelf naar op zoek nadat je je verdiept hebt ik boeken over beleggen!

Contentmigratie in WordPress: Hoe werkt de overdracht?

WordPress gebruikt een XML-bestand wanneer het gegevens exporteert. Dit bestand bevat de informatie die de nieuwe website nodig heeft om de inhoud te vinden die u wilt verplaatsen. In wezen is het alsof de nieuwe site rechtstreeks gegevens van de oude site opvraagt. Hoe werkt dit nu met contentmigratie?

De overdracht gebeurt via internet. U slaat eigenlijk niet veel inhoud op in het exportbestand. Hoewel sommige informatie beschikbaar is in de XML, zal de meeste ervan rechtstreeks van de ene site naar de andere worden gekopieerd. Daarom is de XML qua bestandsgrootte aanzienlijk kleiner dan de inhoud als geheel.

Inhoud van andere blogtypen verplaatsen

Zoals je kunt zien in het scherm Importeren, kun je inhoud van een paar verschillende blogtypen toevoegen. U kunt gegevens importeren uit Blogger, berichten toevoegen vanuit een RSS-feed, advertentieberichten en afbeeldingen van Tumblr en meer.

Elk van deze heeft zijn eigen methoden voor importeren en exporteren. Vergeet niet om de importeur te installeren voor het juiste platform waarvan u zich verplaatst. De WordPress-importeur werkt bijvoorbeeld duidelijk niet goed met het geëxporteerde Blogger-bestand.

Hoe zit het met importeren vanuit andere blogformaten?

Het internet staat vol met beheersystemen voor blogs. Zoals u kunt zien in de importlijst, zijn toepassingen zoals Joomla niet beschikbaar. Wat als u een van deze systemen gebruikt en de inhoud naar WordPress wilt verplaatsen?

In dit geval moet u een plug-in installeren. De meeste van de populaire en enkele impopulaire contentmanagementsystemen zijn vertegenwoordigd in het gebied WordPress Plugins. Misschien is de beste methode om de naam van het platform in te voeren gevolgd door “importeur” in het zoekveld bij het toevoegen van plug-ins.

Omdat WordPress zo populair is, heb je veel plug-ins beschikbaar om van andere systemen te verplaatsen. Het duurde bijvoorbeeld niet lang voordat ik importeurs vond voor zowel Joomla als Drupal, twee contentmanagementsystemen die semi-populair zijn.

Ontslagen? Bereken hier jouw transitievergoeding

Ontslag. Het is zoiets akeligs, en het kan om vele redenen gebeuren. Hoe je met je ontslag omgaat, dat verschilt per persoon, en het hangt af van de redenen van ontslag en wat je van de baan vond. Het kan zijn dat je ontslagen wordt bij je droombaan, of je kon op je werk juist heel goed met de mensen opschieten, wat ook altijd fijn is. Dan is het treurig om ontslagen te worden. Maar een beëindiging van de arbeidsovereenkomst hoeft niet altijd treurig nieuws te zijn. Misschien had je wel een hekel aan je baan en ben je blij dat je weg kan. Of je bent blij dat je weg kan omdat je baas zo’n lompe zoutzak is. Het hoeft dus niet altijd slecht nieuws te zijn. 

Er zijn verschillende manieren om een ontslagproces te ondergaan. De een dramatischer en met meer gezeik dan de ander. Je kan bijvoorbeeld je ontslag via een kantonrechter of UWV regelen. Dat zijn de twee routes die tijd en moeite kosten, voor beide jij en je werkgever. In de meeste gevallen wordt er gekozen voor het ontslag door middel van een beëindigingsovereenkomst

Wat is een beëindigingsovereenkomst? 

Ten eerste heeft deze een andere naam, namelijk een vaststellingsovereenkomst. Dit is een schriftelijke overeenkomst die jij en je werkgever persoonlijk moeten ondertekenen waarin jullie technisch gezien allebei tekenen voor een opschorting van de arbeidsovereenkomst. In de vaststellingsovereenkomst staan een heleboel termen waar jullie allebei mee akkoord moeten gaan. Je krijgt als werknemer onder bepaalde voorwaarden bij ontslag recht op een transitievergoeding. Je hebt recht op de vergoeding als je ouder dan 17 bent (dus vanaf 18) en 12 uur in de week werkt. 

Op de website kan je zelf het bedrag uitrekenen waar jij bij ontslag recht op hebt. Daarnaast kan je op de website ook uitrekenen hoeveel WW-uitkering je zou kunnen ontvangen als je daar recht op hebt. 

Uw recht op transitievergoeding

Indien een werknemer ontslagen wordt door de werknemer zal de werknemer recht hebben op een financiële vergoeding. Aan de hand van deze vergoeding kan de ontslagen werknemer zich, gedurende de werkloze periode, financieel onderhouden. Toch zijn niet alle werknemers bekend met deze vergoeding. Indien je in loondienst gaat, is de kans aanwezig dat je ontslagen wordt. Als werknemer is het hierdoor belangrijk om te weten waar jij recht op hebt in deze situatie. In dit artikel kun je meer informatie vinden over de financiële vergoeding.

Financiële vergoeding bij ontslag

Zoals hierboven is aangegeven, zal de ontslagen werknemer recht hebben op een financiële vergoeding van de werkgever. Deze vergoeding wordt transitievergoeding genoemd. Zowel vaste als tijdelijke werknemers zullen recht hebben op de vergoeding. De transitievergoeding zal enkel worden ontvangen als het initiatief van de beëindiging van het dienstverband bij de werkgever ligt. 

Recht op de transitievergoeding 

De transitievergoeding wordt niet enkel uitgegeven als de werkgever een werknemer ontslaat. Ook in andere gevallen kan de transitievergoeding aan bod komen. Zo zal de werknemer ook een transitievergoeding ontvangen als hij / zij zelf ontslag heeft genomen, door ernstig verwijtbaar handelen of nalaten van de werkgever.

Hoogte van de transitievergoeding berekenen

De hoogte van de transitievergoeding is afhankelijk van het maandsalaris en het dienstverband van de werknemer. Per 1 januari 2022 zal de transitievergoeding maximaal €86.000 euro bruto kunnen zijn. Indien het jaarsalaris van de ontslagen werknemer hoger is dan dit bedrag, zal de vergoeding neerkomen op maximaal 1 bruto jaarsalaris. 

Uitbetaling van de vergoeding

Let op: de wet is niet verantwoordelijk voor de tijdige betaling van de transitievergoeding. In de wet zal enkel het recht op de wettelijke rente beschreven staan. Dit recht zal een maand na het einde van de arbeidsovereenkomst van start gaan. Kortom: de werkgever zal een verstandige keuze maken als de transitievergoeding tijdig wordt betaald.